Street Food Festiwal organizujemy niezmiennie od 2014 roku. Letni festiwal potrwa od 31 lipca do 2 sierpnia.

Podczas tegorocznej edycji będzie można spróbować oferty przygotowanej przez 20 stoisk gastronomicznych i food trucków. Po raz pierwszy na festiwalu pojawi się: Yaday – food truck inspirowany kuchnią izraelską, arabską i żydowską; Cactus – bydgoski food truck ze smakami Meksyku, , Świnka Wołowinka z koftami mięsnymi i szarpaną wieprzowiną oraz Mniam Mniam Slow Food, czyli częstochowska przyczepa z burgerami. Rozpoczynamy w piątek od godziny 17.00 w strefie Piotrkowska 217.

Oprócz nowości nie zabraknie klasyków, a wśród nich: frytki z Fabryki Frytek, burgery od Gastromachiny, Jacka BurgeraRoni Food, zapiekanki od Gastrofather, churrosy z Churros Amigos, pierożki z Oryginalnych chińskich pierogów.

Deser będzie można wybrać spośród pączków od Mini Donuts King, lodów tajskich od Taj Ice, kołaczy z Zakręconego Ciacha oraz ciast od Kuroneko Brownie. Na Street Food Festiwalu będą także wystawcy z szeroką ofertą browarów rzemieślniczych, w tym Browar Skrzat, Piwo z Żuka oraz Kraft Klub. Dla miłośników letniego orzeźwienia będą lemoniady od Naturalnie Tak i napoje imbirowe od Imbeer.

W związku z zaistniałą sytuacją epidemiologiczna i w trosce o bezpieczeństwo podczas eventów impreza odbędzie się na świeżym powietrzu. Zadbamy również o zachowanie odpowiednich odległości pomiędzy stoiskami i w strefach relaksu. W widocznych miejscach ustawimy także środki do dezynfekcji.

O oprawę muzyczną festiwalu zadba DJ Fogot, który zagra w piątkowy i sobotni wieczór od godz. 18:00. Dodatkowo uczestnicy Street Food Festiwalu będą mogli odpocząć w dwóch plażowych strefach z leżakami.

Zapraszamy serdecznie.