Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica

Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica jest największym zjazdem naukowym dietetyków w Polsce.

Już po raz siódmy, w dniach 17 i 18 marca, spotkamy się w Centrum Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego, aby poruszać najciekawsze tematy dotyczące dietetyki. W tym roku tematyka wydarzenia będzie związana z żywieniem w chorobach neurologicznych oraz żywnością w medycynie. Członkami Komitetu Naukowego podczas tegorocznej edycji będą uznani naukowcy, m.in. prof. dr hab. n. farm. Bogdan Kędzia, dr n. ekon. lek. med. Dorota Małgorzata Wydro, dr n. ekon. lek. med. Dorota Małgorzata Wydro.

Jak co roku podczas Konferencji odbędzie się sesja prac własnych, podczas której uczestnicy Konferencji będą mogli przedstawić swoje badania naukowe w formie wykładu lub posteru. Tradycją jest również spotkanie integracyjne dla wszystkich uczestników, które odbędzie się po pierwszym dniu Konferencji w jednym z łódzkich klubów.
Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym przez m.in. Rektora Uniwersytetu Medycznego oraz Prezydenta Miasta Łodzi.

Program Konferencji przewiduje 5 minut na dyskusję po każdym wykładzie.

Piątek, 17 marca 2017 r.

7.00-9.15Rejestracja uczestników
9.15-9.30Uroczyste rozpoczęcie Konferencji

9.30-11.00

Dietetyka a choroby neurologiczne cz. 1
11.00-11.30Przerwa kawowa/ sesja plakatowa
11.30-12.00Sesja satelitarna

12.00-14.00

Dietetyka a choroby neurologiczne cz. 2

14.00-15.00Obiad

15.00-17.00

Sesja prac własnych

17.00Zakończenie pierwszego dnia konferencji
21.00Spotkanie integracyjne

Sobota, 18 marca 2017 r.


9.00- 11.00

Żywność w medycynie cz. 1
11.00-11.30Przerwa kawowa
11.30-12.00Sesja satelitarna

12.00-14.00

Żywność w medycynie cz. 2
14.00-15.00Obiad
15.00-15.15Sesja satelitarna

15.15-17.00

Żywność w medycynie cz. 3
17.00Zakończenie konferencji/rozdanie certyfikatów

Uwaga! Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu konferencji w dowolnym momencie.