International Cook Book Uniwersytetu Łódzkiego jest już w Internecie!

International Cook Book to Inicjatywa zrealizowana na Uniwersytecie Łódzkim w ramach projektu Univeristy Diversity/Uniwersytet Różnorodny. Uczestniczyło w nim 15 studentów UŁ z Armenii, Boliwii, Chin, Francji, Gruzji, Galicji (Hiszpania), Hiszpanii, Hondurasu, Indii, Indonezji, Paragwaju, Rumunii, Serbii, Turcji i Ukrainy oraz jedna studentka z Polski.

Idea inicjatywy jest związana z wiosną, okresem wielkanocnym (lub innymi narodowymi świętami wiosennymi) i kuchnią – tradycyjnymi potrawami przygotowywanymi w tym okresie w innych krajach.
Każdy student biorący udział w International Cook Book miał za zadanie opowiedzieć o sezonie wiosennym w swoim kraju, świętach i tradycjach oraz podać przepis (wegetariański i niewegetariański) na danie główne, deser, zupę czy napój, które zwyczajowo przygotowuje się w jego państwie w tym czasie. Później zrealizowano sesję zdjęciową oczywiście przy wspólnym gotowaniu.
E – book można ściągnąć przy użyciu aplikacji Pay with a Tweet – oznacza to, że jest darmowy i można go pobrać po udostępnieniu informacji na jego temat na Facebooku, Twitterze bądź LinkedInie.
Aby ściągnąć International Cook Book UŁ należy wejść na adres: https://www.paywithapost.de/pay?id=31e2c7dd-111f-4ac1-b1ed-b367db9d610b, wybrać portal społecznościowy, za pomocą którego chce się ściągnąć e-booka, zaakceptować udostępnienie. Otworzy się nowe okno z treścią posta lub tweeta i możliwością publikacji (można zmienić treść proponowanego przez nas komunikatu, która brzmi: E-book pełen wiosennych przepisów przywiezionych przez zagranicznych studentów Uniwersytetu Łódzkiego). Po całym procesie uzyskamy dostęp do strony, z której można ściągnąć International Cook Book Uniwersytetu Łódzkiego.

W załączeniu International Cook Book UŁ w formacie pdf

Foto: Maciej Andrzejewski, Centrum promocji UŁ

Kontakt:
Agnieszka Woś, 512 309 297, 42 635 43 38, agnieszka.wos@uni.lodz.pl