Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica jest największym zjazdem naukowym dietetyków w Polsce.
Już po raz siódmy, w dniach 17 i 18 marca, spotkamy się w Centrum Dydaktycznym Uniwersytetu Medycznego, aby poruszać najciekawsze tematy dotyczące dietetyki. W tym roku tematyka wydarzenia będzie związana z żywieniem w chorobach neurologicznych oraz żywnością w medycynie. Członkami Komitetu Naukowego podczas tegorocznej edycji będą uznani naukowcy, m.in. prof. dr hab. n. farm. Bogdan Kędzia, dr n. ekon. lek. med. Dorota Małgorzata Wydro, dr n. ekon. lek. med. Dorota Małgorzata Wydro.
Jak co roku podczas Konferencji odbędzie się sesja prac własnych, podczas której uczestnicy Konferencji będą mogli przedstawić swoje badania naukowe w formie wykładu lub posteru. Tradycją jest również spotkanie integracyjne dla wszystkich uczestników, które odbędzie się po pierwszym dniu Konferencji w jednym z łódzkich klubów.
Wydarzenie zostało objęte patronatem honorowym przez m.in. Rektora Uniwersytetu Medycznego oraz Prezydenta Miasta Łodzi.
Program Konferencji przewiduje 5 minut na dyskusję po każdym wykładzie.
Piątek, 17 marca 2017 r.
7.00-9.15 | Rejestracja uczestników |
9.15-9.30 | Uroczyste rozpoczęcie Konferencji |
9.30-11.00 | Dietetyka a choroby neurologiczne cz. 1 |
11.00-11.30 | Przerwa kawowa/ sesja plakatowa |
11.30-12.00 | Sesja satelitarna |
12.00-14.00 | Dietetyka a choroby neurologiczne cz. 2 |
14.00-15.00 | Obiad |
15.00-17.00 | Sesja prac własnych |
17.00 | Zakończenie pierwszego dnia konferencji |
21.00 | Spotkanie integracyjne |
Sobota, 18 marca 2017 r.
9.00- 11.00 | Żywność w medycynie cz. 1 |
11.00-11.30 | Przerwa kawowa |
11.30-12.00 | Sesja satelitarna |
12.00-14.00 | Żywność w medycynie cz. 2 |
14.00-15.00 | Obiad |
15.00-15.15 | Sesja satelitarna |
15.15-17.00 | Żywność w medycynie cz. 3 |
17.00 | Zakończenie konferencji/rozdanie certyfikatów |
Uwaga! Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany programu konferencji w dowolnym momencie.