Studenci Politechniki Łódzkiej, Uniwersytetu Łódzkiego i Akademii Humanistyczno-Ekonomicznej odkrywali świat czekolady podczas Dnia Otwartego w Barry Callebaut.
W trakcie wizyty w łódzkim centrum operacji Barry Callebaut poznali szefa GBS – Maciej Kulbat przywitał młodych i przybliżył im działalność giganta czekoladowego – Barry Callebaut to globalny lider w produkcji najwyższej jakości wyrobów czekoladowych i kakaowych, z obecnością na ponad 40 rynkach na całym świecie. Biuro firmy w Łodzi to centrum operacji wspierających ten słodki biznes.
Studenci wzięli udział w warsztacie na temat pierwszych kroków na rynku pracy, podczas którego dowiedzieli się, jak powinno wyglądać pożądane przez pracodawcę CV, a czego unikać w dokumentach aplikacyjnych i na rozmowie rekrutacyjnej, a także o możliwych ścieżkach kariery w GBS Barry Callebaut.
Drugi warsztat sensoryczny pozwolił uruchomić wszystkie zmysły podczas degustacji pysznej czekolady kilku przemian, dzięki temu młodzi dowiedzieli się wielu ciekawostek o pochodzeniu i wytwarzaniu czekolady. Studenci zwiedzili również piękne przestrzenie biura, a także odbyli inspirujące rozmowy z pracownikami firmy, którzy przeszli drogę od stażysty do specjalisty. Mogli zapytać absolutnie o wszystko, tak więc była to mega dawka wiedzy z pierwszej ręki na temat pracy w Barry Callebaut. Na zakończenie dnia konkurs wiedzy o firmie wyłonił choco freaków, którzy zostali sowicie nagrodzeni nie tylko choco smakołykami ;)
Dziękujemy Barry Callebaut za pyszny choco dzień!
Źródło: Młodzi w Łodzi