Dzień otwarty z biotechnologią i naukami o żywności


Naukowcy oraz studenci Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności zapraszają uczniów do udziału w warsztatach i wykładach w ramach Dnia Otwartego z biotechnologią i naukami o żywności, który odbędzie się 18 maja 2018 r w PŁ.

Program wydarzenia został przygotowany tak, by pokazać, jak ważnym i szerokim obszarem jest biotechnologia. Uczestnicy dowiedzą się, jak odróżniać fakty od mitów dotyczących m.in. żywności i leczenia, zapoznają się z tematyką GMO, czy homeopatii. W części warsztatowej uczniowie będą mieli okazję dokonać mikrobiologicznej oceny żywności, a także poznać metody analityczne wykorzystywane w kryminalistyce.

Dzień otwarty to okazja do poznania uczelni od środka, porozmawiania bezpośrednio ze studentami kół naukowych i pracownikami Wydziału BiNoŻ. Jest to kolejne tego typu wydarzenie w ramach trwającej od października akcji „Zaplanuj rok z PŁ” pozwalającej przyszłym kandydatom na przybliżenie oferty naszej uczelni.

Program Dnia Otwartego zamieszczony jest w linku.

Na zajęcia obowiązują zapisy, które prowadzi pani dr inż. Katarzyna Grzelak – Błaszczyk pod nr tel. 42 631 27 81 oraz mailowo: katarzyna.grzelak-blaszczyk@p.lodz.pl

Zapraszamy młodzież do odwiedzenia naszej uczelni!

Źródło: www.rekrutacja.p.lodz.pl