Informatycy pomagają sadownikom

Rumiane, pachnące, soczyste pierwszej kategorii – mowa o jabłkach, które trafią w ręce pracowników Ericpola. W firmie ruszyła akcja mająca na celu popularyzację jedzenia polskich owoców i wspomaganie rodzimych sadowników.
Codziennie rano do kuchni we wszystkich lokalizacjach Ericpola dostarczane będą świeże owoce. Wstępnie czas akcji zaplanowany jest do kwietnia przyszłego roku, z opcją przedłużenia.

– W Ericpolu pracuje 1700 osób. Jeżeli każdy z naszych pracowników codziennie zje jedno jabłko, nie będzie to miało wielkiego przełożenia na sytuację polskich rolników. Wierzymy jednak, że dołączając do grupy firm „jabłkowych” tworzymy coraz większą całość u udowadniamy że razem możemy więcej, a jedzenie jabłek wszystkim wyjdzie na zdrowie. – mówi Anna Smela Kjellin Wiceprezes Zarządu Ericpol, prywatnie amatorka odmiany ligol.

Jedno średniej wielkości jabłko dostarcza ok. 70 kalorii, 12 mg witaminy C, sporo cynku i błonnika. Poza tym świetnie smakuje i znakomicie nadaje się na drugie śniadanie. Ericpol zaplanował zakupy jabłek do wszystkich swoich lokalizacji w Łodzi, Krakowie, Warszawie i Gnieźnie minimum do końca kwietnia 2015 r. Zachęca też do jedzenia polskich jabłek swoich klientów i pracowników spółek zależnych w Szwecji, na Białorusi i Ukrainie.
Ericpol Sp. z o.o. jest firmą inżynierską działającą od 1991 r. na międzynarodowym rynku ICT. Świadczy usługi outsourcingu, consultingu, dostarcza rozwiązania dedykowane w obszarach telekomunikacji, komunikacji M2M (machine to machine), IoT (Internet of Things), aplikacji dla sektora medycznego, finansów i bankowości oraz rozwiązań dla biznesu. Ericpol posiada 4 biura w Polsce i 3 spółki zależne na Białorusi, Ukrainie i w
Szwecji, które razem tworzą Grupę Ericpol, zatrudniając 2000 pracowników.

Źródło: Informacje firmy Ericpol

2db9a57f86750d8eacd158b60640d879,37,1,0-6-1000-562-0